Fiber optik nedir:



Olarak fiber optik ışık sinyalleri ile uzun mesafeler üzerinden bilgi iletmek için kullanılan, özellikle cam veya plastikten, şeffaf ve esnek bir malzemeden yapılmış tel ya da selüloz asetat, Seo hizmeti  adlandırılır.


Bu anlamda, fiber optik veri taşınması için, etkili bir fiziksel orta bir yerden gelen ve bu kablosuz veya bakır teller mesafeler gibi diğer kaplama vasıtasıyla daha yüksek hızlarda.

Bu nedenle, optik fiber ışık sinyalleri çekirdek içinde tutulur ve saçılma olmadan büyük mesafelerde anlamına gelir düşük bir kırılma indisi sağlayan bir kaplama ile saf şeffaf bir cam iç tarafından teşkil edilir. Bu nedenle bugün, denizleri ve okyanusları geçen fiber optik kablolar var.

Ayrıca, kullanılacağı kullanıma bağlı olarak farklı türde fiber optikler vardır. Bu anlamda, telekomünikasyon alanında ve uzun mesafelerdeki ve daha büyük bant genişliğiyle veri iletimi için uygulama alanı bulabilir ; içinde Tıp , sensörler vb gerginlik, sıcaklık, basınç, yanı sıra için ölçmek için dekoratif aydınlatma ve lazerler.

Singlemode ve çok modlu fiber optik
Bir ışık demeti, kullandığınız yayılma tarzına bağlı olarak bir fiber içindeki farklı yol türlerini tanımlayabilir. Bu anlamda, kullandıkları yayılma türüne göre iki tip optik fiber tanınmaktadır: tek modlu ve çok modlu.

singlemode fiberler ışık yöneten ettiği tek bir bakıma, içinde yayar nerede olanlardır için uzun mesafelerde büyük miktarda bilgi iletmek. Tek modlu bir fiberin çekirdek çapı yaklaşık 9 um iken kaplama çapı 125 um'ye ulaşır.

modlu fiber , bu arada, ışık Kurumsal Seo   , tek seferde gelmesi ve orada anlamına gelir birden fazla türde birden fazla yol, yaymak hangi biri olan dispersiyon imkanı. Bu anlamda, çok modlu fiberler tercihen, en çok bir ve iki kilometre arasında, kısa mesafeler için kullanılır. Seo uzmanı çapı ise, tek olarak lif, 50 ve 62.5 mikron arasında göbek çapı, bu tip - modlu fiber o 125 mikrondur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Groundhog Günü nedir?

Vatanseverlik nedir?

Griffonia Simplicifolia'nın faydaları ve özellikleri