Vatanseverlik nedir?



Vatanseverlik genellikle kişinin ülkesine ve ideallerine duyduğu sevgi ve bağlılık olarak tanımlanır. Bir ülkenin ulusal çıkarlarına bağlılık olan milliyetçiliğe güçlü bir inanç, genellikle vatanseverlik tanımına dahil edilir. Vatanseverlik, aynı zamanda, bir ülkenin sakinleri, özellikle toprağın yerlileri ve egemen bir hükümet olmaya ve olmaya devam edecek bir irade arasında bir birlik  Seo hizmeti işaret eder. Vatanseverler, tipik olarak, vatandaşların korunması ve yaşam tarzları için gerekli olan ulusal bağımsızlığı da görmektedir. Bir kişi, vatandaşı veya daimi ikameti olduğu ülkeye vatansever olabilir ya da vatandaşı olmasa ve orada yaşamamış olsa bile bir kişi kendi vatanlarına vatansever olabilir.

Bazı durumlarda, bir ülkeye sevgi ve bağlılık duymak, hükümetine karşı bir sevgi ve bağlılık anlamına gelmez. Bir kişi, bir ülkenin kurulduğu ilkelere inanabilir, ancak mevcut hükümetinin bu ideallerden saptığına inanabilir. Bu tip bir kişi, vatansever olacağına, dolayısıyla mevcut hükümete karşı çıkacağına ve kurucu ilkelerine dönmeye  Kurumsal Seo  inanabilir.


Vatanseverlerin, vatanseverliğin ne olduğunun temel tanımı üzerinde mutabık kalmasına rağmen, vatanseverlerin, ülkenin karar ve politikalarını destekleme veya bunlara karşı direnme kararlarıyla karşı karşıya kaldıklarında nasıl davranmaları gerektiği konusunda hemfikir olmazlar. Kişinin kişisel ve politik görüşü, toplumdaki statüsü, dini inançları ve yaşam deneyimleri, vatansever olmak için ne anlama geldiğine dair inançlarını etkileyebilir. Örneğin, bir kişinin ülkesine olan bağlılığı, ulusun savaşa gitmesi için bir kararı destekleyecek kadar ileri gitmeyebilir. Ülkeyi başka kararlarda desteklerken ya da asker olmayı reddederken, savaş karşıtı halk gösterilerine katılmak gibi farklı şekillerde tepki verebilir. millet için savaşmak. Diğerleri, böyle bir durumda gerçek vatanseverliğin gösterilmesinin, halkın gösteri yapmayı reddederek ulusun savaşa gitme kararını kabul etmek olduğuna inanıyor; bazı durumlarda asker olmakla; veya ülkenin ordusunu ve personelini destekleyerek.

Bir kişinin dini, kişisel vatanseverlik tanımını da etkileyebilir. Örneğin, başka bir dinin hüküm sürdüğü ulusların vatandaşı olan bir dinin mensupları, vatanseverliği sadece belli bir dereceye kadar gösterirler; çünkü inançları, dinlerini hükümetlerine göre takip etmeleri gerektiğidir. Eğer inançları hükümetle çatışıyorsa, genellikle dini inançlarını takip etmeyi tercih ederler.

İkinci sınıf vatandaşlar olarak muamele gören  Seo uzmanı da bir vatansever tanımının farklı yorumlarına sahip olabilirler. Örneğin, ezilen bir sınıfın mensupları, diğer insan sınıflarının üyeleriyle aynı şekilde ülkelerine karşı vatansever olmayabilirler. Onlar için, yurtseverlik ülkelerinde değişim için bir umut olarak daha fazla ifade edilebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Groundhog Günü nedir?

Griffonia Simplicifolia'nın faydaları ve özellikleri