Groundhog Günü nedir?



Groundhog Day, kökleri folklor ve efsaneye gömülü olan geleneksel bir Kuzey Amerika festivalidir . Efsaneye göre, 2 Şubat'ta kömrünün davranışı, Seo uzmanı hava durumunu tahmin etmenin bir yoludur. Eğer köstebek kafasını yuvasından dışarı çıkarırsa, gölgesini görür ve tekrar içeri girerse, kış havalarının altı hafta daha devam edeceği anlamına gelir. Eğer köstebek gölgesini görmüyorsa, o zaman güneşin havanın yakında biteceğini gösteren yuvasından çıkması korkmayacaktır. Punxsatawney, Pennsylvania kasabasında Punxsatawney Phil adlı bir kökene sahip olan ve yaygın bir şekilde tanınan bir Groundhog Günü kutlaması düzenliyor.

Yeraltının yeraltında yaşadığından, onun gölgesini görmek için kullanılmadığına inanılmaktadır. Bu sebeple köknar, kendi gölgesini görür ve aşağıya inerse korkar. Bu yöntemin hava durumunu tahmin etmek için doğru bir sistem olup olmadığı tartışmalıdır, ancak Groundhog Day geleneği 1800'lerin ortalarına kadar uzanır.

ilan
Geleneğin Kökeni
Groundhog Day'in, 2 Şubat'ta bazı Avrupa ülkelerinde tanınan bir gün olan Candlemas'tan türediği ve kışkırtma veya yavruların kış uykusundan çıktığı söylenir . Bazı Candlemas efsaneleri de ortaya çıkan bir yılana atıfta bulunur. Kayıtlar, bir Pennsylvanialı ressamın 1841'de Alman meslektaşları tarafından kendisine söylendiği gibi kökenci geleneği yazdığını gösteriyor. Orijinal geleneğin ABD'ye Almanya ve Fransa'daki yerleşimcilerle geldiği sanılıyordu. Groundhog Day için kullanılan tarih yılın çeyrek dönemlerinden biridir - gündönümü ve ekinoks arasındaki tarihler .

Turistik Cazibe
Seo hizmeti  Daha yakın zamanlarda, Groundhog Day, aynı adı taşıyan 1993 tarihli komedi filmi, Bill Murray'i tekrar tekrar aynı Groundhog Day'i yeniden yaşamak zorunda kalan bir hava muhabiri olarak rol aldı. Film, aslında oraya çekilmemiş olsa da, cinayetler ile diğer tarihsel bağları olan Punxsutawney'de kuruldu. Delaware Kızılderilileri Puxsutawney'e yerleştiler ve yerlilerin ataları olduklarına inandılar. "Woodchuck" terimi, Wojak'ın Hint efsanesinden kökenine dayanıyordu.

Kurumsal Seo Groundhog Day filmi , Punxsutawney kasabası için büyük bir iş yaratılmasına yardımcı oldu. Punxsutawney Phil'in Punxsatawney'in hemen doğusundaki Gobbler Topuzu'na giderken, her 2 Şubat'ta binlerce turist kutlamalara akın ediyor. Orada, sahte bir ağaç kütüğü üzerindeki yeniden yaratılmış yuva, küçük arkadaşının hava durumu tahminini yapması için kullanılır, daha sonra şehrin Groundhog Kulübü başkanı tarafından ilan edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vatanseverlik nedir?

Griffonia Simplicifolia'nın faydaları ve özellikleri