Kravatın Kökeni Nedir?



Moda genellikle işlev tarafından belirlenir ve bu, mütevazı bir enstantane durumunda geçerlidir. Antik Çin'deki askeri ve kraliyet kostümleri genellikle boyun açılışını kapatmak için kullanılan bir kumaş parçası içeriyordu. Bununla birlikte, bu Çin boyun askısı, modern bir kravattan daha çok bir eşarpa benziyordu. Seo uzmanı Giyici, bandı sadece boynunun etrafına saracak ve bir paletin yerinde tutmasına izin verecektir . Kirli bir boyun bandı, yerine koyduğu gömlek ve iç çamaşırlardan daha kolay değiştirildi.

Roma ordusu, bir kare boyuna bir kravat biçiminde, bir dekoratif elemandan daha çok bir gıda bibisi olarak işlev görmesine rağmen, bir tür boyun koruma sistemini benimsedi. Orta çağa kadar, bir kravatın hem Seo hizmeti dekoratif hem de işlevsel yönleri tamamen bütünleşmişti. Dantel ya da muslin ruffs genellikle günün standart boyun kaplama olarak kabul edildi, ancak bu fırfırlı yakalar özellikle askeri çalışanlar için her zaman çok pratik değildi. Çeşitli Avrupa hükümetleri Hırvat paralı askerlerini işe almaya başladıklarında, giydikleri Hırvat askeri üniformalarından etkilendiler.

ilan
Hırvat askerler düzenli olarak gömleklerini ve düğmelerini savaş sırasında hasardan korumak için büyük kravatlar takıyorlardı. Diğer Avrupalılar kısa zamanda bu kravatların süslü ruffled tasmaları üzerindeki avantajlarını keşfettiler. Bu ilkel kravatlar için asıl terim, Hırvat'un Fransız yolsuzluğu olduğuna inanılan cravattı . Bununla birlikte, bu moda trendine ilham veren Hırvat paralı askerlerin, moda maviler yerine yetenekli savaşçılar olarak algılarıyla daha fazla ilgili oldukları söyleniyordu.

Kravat birkaç yüzyıl boyunca moda kalmasına rağmen 1800'lerin tarafından insan zaten boyunlarına malzemeyi cinching için yeni yöntemler bulmuşlardı. Kravat için yaratılan ilk düğümlerden biri, atların dizginlerini bağlamak için antrenörlerin kullandığı düğümlerden esinlenerek "Elde Dörtlü" olarak adlandırıldı. "Elde Dört" düğümü, erkeklerin boyunlarını boyunlarına geçirmelerine ve daha sonra boğazına sıkı bir şekilde oturmasını sağladı. Bir teori, modern düğünün askeri üniformaların ön düğmelerini örtmek için kullanıldığını, çünkü bu düğmelerin genellikle pahalı metallerden veya inci malzemeden üretildiğini öne sürüyor.

Sonunda, kravat daha dar ve uyarlandı. Modern bir kravatın ince malzemesi, "yarım Windsor" ve "tam Windsor" dahil olmak üzere daha da detaylı düğümlere izin verdi. Windsor düğümü Windsor Dükü için adlandırılmış olsa da , aslında daha kalın bir kravatla oluşturulmuş daha basit bir düğümü tercih etti. Yarım Windsor ve Windsor knot'ları, enstantane önünden çıkmadan önce enstalasyona ilmek ekledi. Sonuç, kullanıcının boynuna sıkıca oturabilecek büyük üçgen bir düğümdü. Üçgenin alt noktası, malzemede modaya uygun bir kısıntı yaratacaktı, daha sonra kravatın geri kalanı düğmelerin üzerini örten gömleğin Kurumsal seo ortasına asılacaktı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Groundhog Günü nedir?

Vatanseverlik nedir?

Griffonia Simplicifolia'nın faydaları ve özellikleri