Kral Tut kimdi?



Nebkheperure Tutankhamun ya da en yaygın olarak tanınan Kral Tut, 18 hanedanı 1833 ile 1824 yılları arasında hüküm süren 18. hanedanlığın bir Mısır firavunu idi. Kendisi ve şüpheli soyunu ve ölümü de dahil olmak Seo uzmanı üzere, onun hakkında Mısır konusunda bilinen bir şey bilinmemekle birlikte, çoğu uzman firavunun saltanatına çok küçük yaşlarda (on yaş civarında bir yerde) başladığı konusunda hemfikirdir. Kral Tut, eski Mısır siyasetinde önemli bir figür olarak kabul edilmez, ancak 1922'deki mezarının keşfi onu en ünlülerden biri haline getirmiştir.

Kral Tut'un ailesi şüpheli olsa da, ismini Tutankhaten'den Tutankhamun'a tahttan arka arkaya kısa bir süre sonra değiştirdiğine inanılıyor. Bu kadar Seo hizmeti genç yaşta, daha bilgili olmaktan ziyade bir hükümdardı ve büyük ihtimalle mahkemenin üst düzey üyelerinden, özellikle de onun peşinden firavun olan Ay'dan etkilendi.

Kral Tut'un kuralı, hayatı kadar kısa sürdü. Onun ölümünün 19 yaş civarında bir yerde olduğu tahmin edilmektedir. Ölüm sebebi, mezarının keşfinden bu yana bedenini incelediği araştırmalara dayanarak tartışılmıştır. İlk araştırmacılar, daha yakın tarihli araştırmaların, muhtemelen kırık bir bacaktan sonra elde edilen bir enfeksiyondan öldüğü sonucuna vararak, bir darbeyle başa vurulduğu sonucuna varmışlardır.

ilan
Tarihsel ve politik olarak konuşmasına rağmen, Mısır tarihinin önemli bir oyuncusu değildi. Kral Tut, dünyanın en iyi bilinen Mısır firavunu, dünyanın en iyi korunmuş Mısır mezarlarından biri olan mezarının keşfinden dolayı muhtemelen en iyi bilinen firavudur. 1922 Kasım'ında Howard Carter tarafından keşfedildi.

Çok iyi korunmuş olan Kral Tut'un mezarı, eski eserlerin bir çöküşüydü. Bu eserler, yeniden yapılandırılmış mum tutmuş gövdesi ile birlikte, dünyadaki müze sergilerinde antik Mısır'ın en çok izlenen görüntülerinden biri haline geldi. İçerik, yaklaşık on yıl süren mezarın kazısı tamamlandığından beri dinleyicileri büyülemiştir. Değerli mücevherlerin ve metallerin yanı sıra cenaze mobilyaları ve diğer mezar kalıntıları tarihçilere geçmişe büyüleyici bir bakış attı.

Kral Tut'un mezarının keşfi, hayatına ve ölümüne bir miktar ışık tutsa da, araştırmacılar ve tarihçiler, iyi korunmuş eserler ve yazıtların parçalarını ve bedenlerini incelemeye devam ediyorlar. Tüm zamanların en Kurumsal seo büyük Mısır gizemlerinden biri olmaya devam ediyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Groundhog Günü nedir?

Vatanseverlik nedir?

Griffonia Simplicifolia'nın faydaları ve özellikleri