K-Rations nelerdir?



K-Rations, İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan askerlerini beslemek için kullanılan rasyonlardır. K-Rasyonlar heyecan verici olmayıp, çoğu zaman çalışkan insanlar için yeterli kalori sağlamadılar, savaş boyunca yaygın olarak kullanıldı ve İkinci Dünya Savaşı'nın ikonik bir parçası oldular. 1948'e gelindiğinde, K-Rasyon büyük ölçüde başka türden rasyonlar lehine çıkarıldı, Seo hizmeti  İkinci Dünya Savaşı'nda savaşan askerlerin uzun anıları sayesinde tarihte bir yer kazanmıştı.

Bu askeri rasyon 1941 yılında Dr. Ancel Keys tarafından geliştirilmiştir. Ancak rasyon, Anahtarlar için adlandırılmaz. K-Rasyonlarını A, B, C ve D rasyonlarından ayırmak için “K” seçildi. Anahtarlar, son derece dayanıklı ve çok hafif olan bir savaş rasyonunun geliştirilmesiyle görevlendirildi. Askerlerin uzun süren yolculuklar boyunca sürecek olan ve paketler taşıyacak kadar hafif olan rasyonlara ihtiyacı vardı ve aynı zamanda bölgedeki askerlerin ihtiyaç duyduğu beslenmeyi sağlayacak olan rasyonlar da istiyorlardı. Anahtarlar, çabuk bozulabilen ama ucuz gıda maddelerini arayan süpermarketten ilham aldılar ve temel rasyon, geniş çapta dağıtılmadan önce ABD hava yollarına 1942'de test edildi.

Üç farklı K-Rations birimi üretildi: kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği. İfadeler küçük karton veya tahta kutularda paketlenmiş ve askere dağıtılarak torbalara ve paketlere saklanabilmiştir. Her bir rasyon türünün kendine özgü bir tasarıma sahip olması, birisinin hangi K-Rasyonuna baktığını tanımlamayı kolaylaştırdı.

ilan
K-Rations'da yer alan gıdalar, lezzet yerine, maliyet ve dayanıklılık temelinde seçilmiştir. Muhtelif konserve mezeler, bisküviler ve toz içecekler K-Rations'ların büyük bölümünü, acil durum çikolata çubukları ve şekerlemeleri, tuz ve şeker paketlerini, sakız paketlerini ve sigara paketlerini oluşturdu. Üç K-Rations 3.000 kalori içeriyordu.

Bu askeri rasyonlar, normal yemeklerden Kurumsal Seo   öncelikli olarak acil durumlar için tasarlandı. Ancak, askerler her seferinde aylarca aylarca K-Rasyonları yediler ve bulabilecekleri yerel yiyecekleri tamamladılar. Taze ürünler ve meyveler özellikle K-Rations monotonluğundan kopmuş ve askerler çoğu zaman varyasyonları için birbirleriyle rasyonlarında istenmeyen şeyleri değiştirdiler.

Bugün, askerler MRE'leri ya da “yemeye hazır yemekleri” birincil rasyonları olarak kullanıyorlar. MRE, Vietnam'da tanıtıldı ve Seo uzmanı  enkarnasyonlar, kendi kendine pişirme paketleri ve vejeteryan seçenekler gibi özelliklere sahipti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Groundhog Günü nedir?

Vatanseverlik nedir?

Griffonia Simplicifolia'nın faydaları ve özellikleri