Fenomen nedir:



Olgu , insan tarafından algılanan doğal veya manevi düzenin tezahürüdür . Kelime fenomeni Latin kökenli "faj" dir.
Sonuçları ile farklılaşan farklı fenomen türleri vardır. Paranormal olaylar olanlardır edebilir tıbbi veya fiziksel kanunlarla açıklanamaz, fenomenin bu tip örnekler: diğerleri arasında ruhlar veya unchained içkiler, havaya Seo hizmeti   yükselme, telepati,. Biyolojik fenomen yaşayan organizmalar ile ilgili, bu tür fizyolojik, üreme olarak onlarda bulunan spesifik değişiklikler, hücresel düzeyde, bu nedenle ekosistemleri hayatını değiştirebilir ve değişiklikleri.
Toplum düzeyinde, toplumsal değişime ihtiyaç duyan bireyin ahlaki, ekonomik ve sosyal refahını tehdit eden faktörlere karşı gösteri yapmak amacıyla bir toplumdaki davranışların neden olduğu sosyal olgular vardır. . Bazı sosyal fenomenler şunlardır: grevler, göçler, şiddet, protestolar, vb.
atmosferik fenomen böyle diğerleri arasında ışıklar, Kurumsal Seo  sis, gökkuşağı gibi doğal hava ilişkin olarak veya olmasın atmosferde gerçekleştirilen tüm bu faaliyetlerin tamamıdır. 
Öte yandan, kelime fenomeni olağanüstü veya şaşırtıcı şeyleri ifade eder, örneğin: "yeni elektronik cihazınız bir fenomendir". Ayrıca, onun sırasındaki sıradan bir kişiye atıfta bulunur, örneğin: "Patronum reklam ve pazarlamada bir olgudur".

Doğal fenomen
Doğal olaylar insanlardan yüzünden olmadan doğada meydana hareketleri ve geçirmiş kalıcı değişikliklerdir bu olaylar tarafından doğa ve doğal afetler (tsunamiler, depremler, volkanik patlamalar gibi canlıları etkiler ), diğerleri arasında iklim değişiklikleri (kuraklık, seller, fırtınalar), salgınlar.  

Doğayı ve canlıları etkileyen hassas yerlerdeki yapılarda olduğu gibi, kendi başlarına gerçekleştirilen eylemlerle, bir insanın yaşamını etkileyen doğal olgular olması dikkat çekicidir.

Çocuğun fenomeni, Avustralya ve Endonezya yakınlarındaki tropikal Pasifik Okyanusunda, bu alanlarda ve Güney Amerika'da hasara neden olan iklimsel bir olgudur. Genel olarak, çocuğun fenomeni, Seo uzmanı Noel mevsiminde, rüzgarların yönündeki ve hızındaki değişiklikler ve yağmurlu bölgelerdeki tropikal bölgeye doğru yer değiştirmeler ile ortaya çıkar.

Ayrıca bakınız:

Doğal fenomen
Çocuğun fenomeni
Kimyasal ve fiziksel fenomen
kimya alanında, kimyasal olay fenomen yeni bir madde oluşturmak bileşimi değişir meydana kez bu, süt mayası aksiyon microorganismos.En değişimi olur, örneğin, çünkü karakterize edilir fiziksel olaylar potansiyeli olan bir olay, bir araç ile ölçülebilir ve maddeler, bünyesinde atomuna müdahale çekirdek aksi değişiklik değişmez vardır.

Felsefede fenomen
Felsefi anlamda, fenomen kendini açığa vuran ve şeylerin gerçek özünün yokluğunu üreten duyular tarafından ele geçirilen her şeydir. Platon, gerçek gerçekliğin duyular tarafından yakalanmadığını, akılla erişilebilir fikirlerde bulunduğunu gösterir. Filozof Kant, olgunun olguyu duyular ve deneyimler yoluyla bildiğini ve mantık ve akıl gerektiren her şeyin bir noumenon olduğunu belirtmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Groundhog Günü nedir?

Vatanseverlik nedir?

Griffonia Simplicifolia'nın faydaları ve özellikleri