Fauna nedir?



Fauna , bir bölge veya ülke oluşturan hayvanların kümesidir . Ayrıca fauna, belirli bir jeolojik döneme karşılık gelen türlerdir. Fauna sözcüğü Latin "fauna" dan.

Fauna ikiye ayrılır: Yaban hayatı , içinde bulunduğu Seo hizmeti     ortamda beslenmek ve gelişmek için insanlara ihtiyaç duymayan hayvanlarla karakterize edilir , ismiyle gösterildiği gibi her şey ev faunasıyla farklılaşır. Ona yeryüzünde yemeye, hayatta kalmaya ve gelişmeye ihtiyaç duyuyorlar.


Olarak , bu ek, bunların arasında toprak, farklı bölgelerinde farklılık hayvanlar, diğer türleri: deniz faunası denizler ve okyanuslar yaşayan hayvanların oluşur birdlife örneğin ördek, tavuklar gibi kuşlar oluşan , tavuklar, et cetera; Balık faunası balık oluşan, zararlı fauna , vb sivrisinekler, fareler, güvercin gibi insanlara yakın yaşamak ve sağlık bunun tuzlarından için tehlike arz etmez hayvanların oluşur egzotik yaban hayatı bir ait olmayan türlerdir topraklar ne sularına karar verdi ve insanın gönüllü ve istemsiz faaliyetine ulaştı.

Vahşi İçinde hayvanın adaptasyonu ve hayatta kalma içerir ve bunların gelişimi için daha iyi habitatları arayışı içinde göç durumda olmayabilir yaşam alanı ve canlı ve cansız faktörler ve varyasyon bağlıdır. diğerleri arasında çevre kirliliğini üretmek faaliyetleri yapıp yanma, avcılık,: adam gibi Kurumsal Seo  ekosistemde dengesizlik yapar eylemlerinin tarafından beri miktar ve habitatlar ve vahşi yaşam kalitesinden sorumludur ve bu sorundan dolayı birçok habita ve tür kayboldu.

Yukarıdaki ilgili olarak, gezegendeki yaşamın dengesini kurmak için habitat ve türlerin biyolojik çeşitliliğin korunmasını sağlamak için politikalar oluşturduk hükümetler vardır.

Bilim zoogeografía dünya üzerinde hayvan ve belirleyen nedenlerin dağılımını inceleyerek sorumludur bunu . 

On Öte yandan, yaban hayatı olduğunu sık belirli bir yerde karakterize veya aynı davranışa sahip kişilerin grup Çocuk faunası: Örneğin,.

Vahşi
Flora , belirli bir bölgede var olan veya belirli Seo uzmanı bir jeolojik dönemin özelliği olan bitki türleri kümesidir. Fauna ve flora kavramları temsil ettikleri grup ile benzer ve farklılaştırılmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Groundhog Günü nedir?

Vatanseverlik nedir?

Griffonia Simplicifolia'nın faydaları ve özellikleri