Fark Nedir?



Ayırt olduğunu algıladığımız ve birkaç şeyler arasındaki farkı beyan geçtiği deneme .

terimi, muhakeme, Latin soneki oluşturulur çene ucu anlamına gelir " araç veya vasıta" ve aynı zamanda Latin gelen Seo hizmeti  ayırt discernere ve "ifade etmek ayırt veya ayrı ayrı".


Düşünme eylemi, bir eylemin iyi veya kötü olması halinde bireyin değer vermesine izin veren ahlaki bir yargıya bağlı bir erdemdir.

Ahlaki bir yargılama olarak düşünmek, bir kişinin belirli bir durumun ahlaki değerini onaylama veya reddetme kabiliyetidir.

Discern kelimesi, yargılama, içgörü, ayırt etme, anlama, yani bir insanın bir şeyleri anlaması, iyi ve kötü, doğru ve yanlışları ayırt etmesi ve oyunculuk biçiminde ihtiyatlı olması gerektiğiyle eş anlamlıdır.

Örneğin, bir kişi bir iş teklif ettiğinde, bunları ayırt etmek zorundadırlar, yani doğru bir karar vermek için iş teklifinin iyiliği ve kötülüğünü analiz etmek zorundadırlar.

Bir başka örnek, bir bireyin bir grup insanda gelişmesi, sağlıklı bir birlikteliğin sağlanması için iyi ve kötü, doğru ve yanlış davranışlarını belirlemek için çevrelerini gözlemlemesi gerektiğidir.

Öte yandan, diğerlerinin yanı sıra, zihniyetin zıddı, suçsuzluk, masumiyet, aptallık, düşüncesizliktir. Durum hakkında tam bir karar veremeyen ve eylemlerinin sonuçlarını takdir etmeyen kişiyi ifade eder.

Ayrıca, hukuki alanda, bir Kurumsal Seo   belirli bir sivil yaşam eyleminde temsil edilebilmesi için, bir yargıcın bir vasi ya da vasi tayin etme konusundaki eylemini, ayırt edici olmayışları nedeniyle atıfta bulunulacaktır.

Bu durumlarda vasi muhafazakâr adına kişisel kararlar vermeli ve bir koruyucu ise kendi sorumluluğu altında konunun iznini etkileyen kararları vermelidir.

Ayrıca bkz. Prudence'ın anlamı .

İncil'deki farklılık
kelime muhakeme Kutsal Kitap aracılığıyla gerçek, iyi ve kötülüğü ayırt etmek ahlaki bir yargıya yeteneğidir.

iyi görünümlü İncil'deki muhakeme tercih İnsanlar ve Lord tarafından öğretilen ve İncil'de bildirildiği gibi, komşunuzu etkileyebilir herhangi bir işlem.

İbranice Ayırt olan bin ve 250 kere Eski Ahit'te Süleyman Tanrı'ya sorar olarak kitapta, "Krallar" okunabilir için insanları yargılamak için ve iyi ve kötü arasındaki ayırt etmek bir anlayış kalp.

Bu örnekte olduğu gibi, İncil'in bir Seo uzmanı olan diğer birçok kişi de alıntılanabilir. Bununla birlikte, Yeni Ahit'te , terim temeldir, böylece inanan, Rab'bin öğretilerine karşı olan eylemlere katılmaz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Groundhog Günü nedir?

Vatanseverlik nedir?

Griffonia Simplicifolia'nın faydaları ve özellikleri