Faiz nedir?



Faiz, bir şeyden alınabilecek kâr, kâr veya faydadır . Bu anlamda faiz, ekonomide, sermayeden elde edilen karı da belirlemektedir. Aynı şekilde, faiz aynı zamanda bir şeyin değerine de atıfta bulunur. Etimolojik olarak, Seo hizmeti   bu sözcük , 'ithal etmek' anlamına gelen Latin içgüdüsünden gelir.


Öte yandan, bir ilgi olarak , birilerinin bir soruna ya da sorusuna gösterdiği eğilime işaret edebiliriz . Örneğin: "Matematikle güçlü bir ilgim olmasına rağmen, notları en iyisi değildi."

Aynı şekilde, bir kişinin bir göreve, faaliyete ya da meseleye soktuğu özveri, motivasyon ya da bağlılık olarak adlandırılır : "Annesi her zaman ilgi ile bir şeyler yapmakta ısrar etti."

Ayrıca ilgi, bir kişi ya da sorunun bir kişi Kurumsal Seo  içinde yarattığı merak ya da çekicilik de olabilir : "Büyükannesiyle ilgili hikâyeleri canlı bir şekilde dinledi".

Ayrıca anlamını bakınız Soru .

Öte yandan, söz konusu kelime çıkarları, yalnızca iyi niyetle değil, yalnızca bir yararı algılama niyetinin amacı ya da amacı ile yapıldığını belirtmek için aşağılayıcı bir anlama sahip olabilir .

Son olarak, çoğulda kullanılan çıkarlar, bir kişinin mallarını , mülkünü veya sermayesini belirler.

Ekonomiye ilgi
Ekonomi ve finans alanlarındaki faiz, hem tasarrufların ve yatırımların karlılığını hem de kredinin maliyetini ölçmeye hizmet eden endekstir. Diğer bir deyişle, insanların diğer insanların paralarını kullanmak için ödeme yapmaları gereken faiztir. Bu şekilde, yatırımın veya kredinin toplam tutarı üzerinden hesaplanan bir yüzde olarak ifade edilir.

Basit ve bileşik faiz
Gibi basit faiz gelirleri eklemeden, bir sermayeden elde edilen faiz oranı denir, bu faydaları ilk sermayesini üretmek için sadece kaynaklanmaktadır ve buna katmayan yol açması gibi. Öte yandan, bileşik faiz , gelirlerinin biriktirildiği bir sermayenin üretilmesidir, yani elde edildiği sürece ilk sermayenin eklenmesi, faydalar anlamına gelir.

Meşru faiz
Hukukta, bir kişi tutan ve bu şekilde yasa ile Seo uzmanı tanınan ve korunan meşru bir çıkar olarak belirlenir. Bu nedenle, meşru menfaatin, başka bir kişinin performansı ile ilgili olarak tutulan ve kanuna göre düzenlenmiş bir davranış talep etme gücü veren yasal bir durum olduğu söylenebilir.

Kamu yararı
kamu yararı ile ilgilidir toplumun ortak yararı refah, fayda veya kâr olarak ne anlaşıldığını yani. Bunun gibi, aynı zamanda genel veya ulusal denilen kamu yararı, bir Devletin eylemleri veya kurumları, hedeflemesi gerektiğini belirtmek için kullanılır siyaset biliminin bir kavramdır için insanların ihtiyaç ve kolaylık korumak ve savunmak . Bu nedenle, ulusal çıkar savunması yurtdışındaki bir devletin savaş gibi eylemlerini haklı çıkarmak için bir neden olarak kullanılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Groundhog Günü nedir?

Vatanseverlik nedir?

Griffonia Simplicifolia'nın faydaları ve özellikleri