12 Aralık'ta neler oldu?



İlk transatlantik radyo sinyali gönderildi ve alındı. (1901) Guglielmo Marconi ilk transatlantik radyo sinyalini aldı - mektubun Mors kodu . Mesaj, İngiltere'nin Cornwall kentinde bulunan Marconi'nin ortakları tarafından Newfoundland'da bulunan ve yaklaşık 2.000 mil (3.000 km) uzaklıkta Seo hizmeti  olan Marconi'ye gönderilmiştir. Daha sonra başarıları için Nobel Ödülü'nü aldı.

Mona Lisa geri kazanılmıştır. (1913) Resim, eski Louvre işçisi Vincenzo Peruggia tarafından iki yıl önce çalınmıştı. Resim, bir garson olarak çalıştığı Floransa'daki Peruggia'nın otel odasından kurtarıldı.

Apple şirketi halka açıldı. (1980) Hisseleri dakikalar içinde satıldı ve 40'tan fazla Apple çalışanı stok seçenekleri üzerinden anlık milyoner oldu. Ford 1956'da halka açıldığından beri en büyük halka arz oldu.

Leona Helmsley hapishanede dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. (1989) "Mean of Queen" olarak bilinen Helmsley ve kocası, mülk varlıklarında 10 milyar dolardan fazla Amerikan Doları'na (USD) sahipti, ancak Kurumsal Seo  Helmsley'in ünlü olarak söylediği gibi, "Sadece küçük insanlar vergileri ödüyorlardı." ." O ve kocası 7 milyon dolarlık bir bedelle dava açtı.

ABD telif hakkı kanunu, yazılımları içerecek şekilde değiştirildi. (1980) 1980 tarihli Bilgisayar Yazılımı Telif Hakkı Yasası, telif haklarını yazılımları açıkça içerecek şekilde değiştirmiştir. Ayrıca, bilgisayar programlarının "hak sahibi" tarafından sınırlı bir şekilde kopyalanmasına izin verdi.

Çin ve SSCB diplomatik ilişkileri sürdürdü. (1932) İki ülke, Mançurya Doğu Demiryolu üzerindeki Çin-Sovyet çatışmasından üç yıl önce diplomatik ilişkilerini sona erdirdi.

Da Vinci'nin not defterlerinden biri 5 milyon USD'den fazla satıldı. (1980) Petrol kralı Armand Hammer, bir Christie'nin müzayedesinde dizüstü bilgisayarı satın aldı ve bu kadar ucuza almaktan memnun olduğunu söyledi. Defter, 1508'e kadar uzanan 300'den fazla not ve çizim içeriyordu.

Beethoven ilk müzik dersini almış olduğu söyleniyor. (1792) Beethoven o zamanın yirmili yaşlarındaydı ve " senfoninin babası " ve ünlü müzisyen Franz Joseph Hayden'den dersler aldı .

İlk motel ABD'de kuruldu. (1925) Mimar Arthur Heinman , "motor oteli" teriminden portmanteau "motel" i yarattı . San Luis Obispo, Kaliforniya'daki ilk moteli - Motel Inn'i inşa etti. Artık bir motel olarak kullanılmamasına rağmen, orijinal motelin bazı binaları hala California'nın Route 101 yakınında  Seo uzmanı dönüm noktası olarak duruyor.

Golf topu patentliydi. (1899) Diş Hekimi George Grant, bir golf topunu hafifçe yerden kaldıran modern golf tişörtünü tasarladı ve patentlendirdi. Bu ek yükseklik, golfçü isabetinde daha iyi kontrol sağlar. Golf tişörtünün icadı öncesinde, golfçüler genellikle bir tişört olarak hizmet edecek küçük bir kir veya kum höyüğü yaparlardı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Groundhog Günü nedir?

Vatanseverlik nedir?

Griffonia Simplicifolia'nın faydaları ve özellikleri