11 Ekim'de neler oldu?




İlk insanlı Apollo misyonu başlatıldı. (1968) NASA , astronot pilotları R. Walter Cunningham ve Donn Fulton Eisele ile birlikte Apollo 7'yi başlattı. Komutan Walter M. Shirra, Jr. Astronotlar uzayda 10 günden fazla zaman harcadılar - o zamandaki bütün Sovyet misyonlarının toplamından daha fazla - ve Seo hizmeti  Dünya'yı 163 kez orbited ettiler.

Amerikan Devrimi'nin Kızları kuruldu. (1890) Washington DC'de kurulan DAR, dünya çapında ve tüm 50 ABD eyaletinde bölümlere sahiptir. ABD vatanseverliğini desteklemek ve tarihi korumak ve eğitim bursları için para toplamak için çalışıyorlar. Tüm üyeler ABD bağımsızlığına ulaşmak için aktif olarak çalışan birine izlenebilir bir soy soyuna sahiptir.

ABD Başkanı Theodore Roosevelt bir uçağa binen ilk ABD Başkanı oldu. (1910) Başkan Roosevelt, Missouri'deki bir hava sahasında bir Wright Kardeşinin uçağında dört dakika uçtu.

İlk Amerikalı kadın uzayda yürüdü. (1984) Astronot ve jeolog Kathryn Sullivan Uzay Mekiği Challenger'e uçtu ve araç dışı bir  Kurumsal Seo etkinliğe (EVA) katılan ilk kadındı.

Amerikan Devrimi sırasında ilk ABD Donanması savaşı yapıldı. (1776) Bir önceki yıl Kıta Donanması olarak kurulan ABD Deniz Kuvvetleri , ilk büyük savaşını - Valcour Adası Savaşı'nı - savaştı . Savaş, Champlain Gölü'nde savaşıldı ve bir gün sürdü. ABD askerleri genel savaşı kaybetmiş olsalar da, ABD güçlerinin New York'u daha iyi savunabilmeleri için zaman tanıdığı için stratejik bir kazanımdı.

Dow Jones ABD tarihindeki en yüksek noktasını vurdu. (2007) Dow Jones Industrial Average 14,198.10 seviyesinden kapandı.

ABD Başkanı Jimmy Carter, Nobel Barış Ödülü'ne layık görüldü. (2002) Dünyadaki sosyal ve ekonomik kalkınma, insan hakları ve demokrasi için mücadelesi ve uluslararası ihtilaflara barışçıl kararlar bulma çalışmalarından dolayı onurlandırıldı. Nobel Barış Ödülü'nü kazanan üçüncü ABD Başkanı oldu .

San Francisco'daki okul yönetimi, ABD ile Japonya arasında uluslararası bir diplomatik krizi kışkırttı. (1906) Okul yönetimi, Japon öğrencilerine ırkçı olarak ayrı okullara ayrılmaya karar verdi.

İlk buharla çalışan banliyö feribotu  Seo uzmanı başladı. (1811) Juliana John Stevens tarafından icat, New York'a, ileri geri Hoboken, New Jersey'den yolcu feribotlarla.

Kör bir adam kör sürüş için yeni bir arazi hızı rekoru kırdı. (2008) Belçika'dan Luc Costermans, test çalışmasında gezinmesine yardımcı olmak için özel ekipmanlarla donatılmış bir Lamborghini Gallardo ödünç aldı. Bir insan yardımcı pilotu ile sürüş yapan Costermans, Fransa'da bir uçak pistinde saatte 192 mil hızla (saatte yaklaşık 309 kilometre) sürdü ve bir önceki kör sürüş rekorunu saatte 178,5 mil (saatte yaklaşık 287 kilometre) olarak belirledi. üç yıl önce.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Groundhog Günü nedir?

Vatanseverlik nedir?

Griffonia Simplicifolia'nın faydaları ve özellikleri