Çavdarın Özellikleri
Çavdar, yaşına rağmen büyük
bir bilinmeyen bir tahıldır. Bu ilginç tahılların özellikleri hakkında daha
fazla bilgi Seo hizmeti edinmeye
çalışacağız.
Çavdarın Özellikleri
1 Çavdar nedir?
2 Çavdarın besin bilgisi (100
g başına)
3 Bu tahıl ile ilgili bazı
meraklar
4 Çavdar özellikleri
Çavdar nedir?
Bu hububat, yulaflara benzer,
arpa ve buğday ile ilgilidir ve diğer tahılların tarlalarında bir yabani ot
olarak ortaya çıkar.
Buğdaydan daha kurak ve dona Kurumsal Seo karşı
daha toleranslı bir tahıldır ve diğer tahılların destekleyemediği koşullar
altında yetiştirilebilir.
Asya kökenlidir ve özellikle
yoksul insanlar için ekmek yapmak için kullanıldığı için Avrupa'da çok önemli
hale gelmiştir çünkü buğday daha pahalıdır. İngilizce ve Hollandalı yerleşimciler tarafından Amerika'ya götürüldü.
Çavdarın beslenme bilgisi
(100 g başına)
Su: 11 g.
Enerji: 357 Kcal.
Proteinler: 9.4 g.
Yağ: 1 g.
Karbonhidratlar: 78 g.
Demir: 1.1 mg.
Potasyum: 156 mg.
Kalsiyum: 22 mg.
Fosfor: 185 mg.
B ve E grubu vitaminleri
Glisemik indeks: 45.
Bu tahıl ile ilgili bazı
meraklar
Bu hububatın yetiştirildiği
alanlarda arpa ve buğdayla ilgili bir ot olarak düşünülmüştür.
Çavdar, un, ekmek yapmak için
kullanılabilir ama aynı zamanda, tahıl, viski yapmak için kullanılır ve votka detaylandırılması
temel maddelerden biridir.
Organik tarımda, çavdar
kışlık bir mahsul olarak kullanılmaktadır. Bu hububatın kökleri çok derindir,
böylece besin maddelerini elde edebilir, toprak erozyonunu önleyebilir, yabani
otları azaltabilir ve toprak sağlığını iyileştirebilir.
Çavdar unu ile yapılan ekmek
koyu renktedir ve buğday ekmeğinden daha taze kalır.
Ekmek yapmanın yanı sıra tam
buğday çavdar makarnasını da tüketebiliriz ve hatta sebzeleri hazırlamak için
mısır gevreğini pişirebilirsiniz.
Buğdaydan daha az gluten
içermesine rağmen, tüketimi çölyak hastalığı olan kişiler için uygun DEĞİLDİR.
Çavdarın Özellikleri
Çavdarın bazı özelliklerini,
sürprizlerle Seo uzmanı
bir tahıl alalım:
Çözünür liflerin önemli bir
kaynağıdır.
Tüketimi kardiyovasküler
hastalıklar için önerilir ve hipertansiyona uğrarsak.
Kalsiyum, florür ve fosfor
sağlar.
Tüketimi safra taşlarının
görünümünü engelleyebilir.
Kabızlığa eğilimli olmamız
halinde tüketimini çok tavsiye ediyoruz çünkü bize çok miktarda lif veriyor.
Kilo kontrol etmemize
yardımcı olabilir.
Karbonhidrat açısından
zengindir, bu yüzden sporcuların diyetinde eksik olmamalıdır.
Çavdar tüketimi, en küçük
astım hastalığından muzdarip olma olasılığını azaltabilir.
Menopozdan kaynaklanan
problemleri hafiflettiği için tüketimi kadınlarda çok endikedir.
Bize iyi miktarda mineral
tuzlar ve ayrıca folik asit verir.
Kolayca sindirir ve emer ve
büyük bir restoratiftir.
Kolesterol seviyelerinin
düzenlenmesinde yardımcı olur ve diyabet hastası insanlar için çok endike bir
gıdadır.
Çavdarla hazırlanan kümes
hayvanları olgun apselere yardım eder.
Yorumlar
Yorum Gönder