Çavdarın Özellikleri



Çavdar, yaşına rağmen büyük bir bilinmeyen bir tahıldır. Bu ilginç tahılların özellikleri hakkında daha fazla bilgi  Seo hizmeti edinmeye çalışacağız.

Çavdarın Özellikleri

1 Çavdar nedir?
2 Çavdarın besin bilgisi (100 g başına)
3 Bu tahıl ile ilgili bazı meraklar
4 Çavdar özellikleri
Çavdar nedir?
Bu hububat, yulaflara benzer, arpa ve buğday ile ilgilidir ve diğer tahılların tarlalarında bir yabani ot olarak ortaya çıkar.
Buğdaydan daha kurak ve dona  Kurumsal Seo karşı daha toleranslı bir tahıldır ve diğer tahılların destekleyemediği koşullar altında yetiştirilebilir.
Asya kökenlidir ve özellikle yoksul insanlar için ekmek yapmak için kullanıldığı için Avrupa'da çok önemli hale gelmiştir çünkü buğday daha pahalıdır. İngilizce ve Hollandalı yerleşimciler tarafından Amerika'ya götürüldü.

Çavdarın beslenme bilgisi (100 g başına)
Su: 11 g.
Enerji: 357 Kcal.
Proteinler: 9.4 g.
Yağ: 1 g.
Karbonhidratlar: 78 g.
Demir: 1.1 mg.
Potasyum: 156 mg.
Kalsiyum: 22 mg.
Fosfor: 185 mg.
B ve E grubu vitaminleri
Glisemik indeks: 45.
Bu tahıl ile ilgili bazı meraklar
Bu hububatın yetiştirildiği alanlarda arpa ve buğdayla ilgili bir ot olarak düşünülmüştür.
Çavdar, un, ekmek yapmak için kullanılabilir ama aynı zamanda, tahıl, viski yapmak için kullanılır ve votka detaylandırılması temel maddelerden biridir.
Organik tarımda, çavdar kışlık bir mahsul olarak kullanılmaktadır. Bu hububatın kökleri çok derindir, böylece besin maddelerini elde edebilir, toprak erozyonunu önleyebilir, yabani otları azaltabilir ve toprak sağlığını iyileştirebilir.
Çavdar unu ile yapılan ekmek koyu renktedir ve buğday ekmeğinden daha taze kalır.
Ekmek yapmanın yanı sıra tam buğday çavdar makarnasını da tüketebiliriz ve hatta sebzeleri hazırlamak için mısır gevreğini pişirebilirsiniz.
Buğdaydan daha az gluten içermesine rağmen, tüketimi çölyak hastalığı olan kişiler için uygun DEĞİLDİR.
Çavdarın Özellikleri
Çavdarın bazı özelliklerini, sürprizlerle  Seo uzmanı bir tahıl alalım:

Çözünür liflerin önemli bir kaynağıdır.
Tüketimi kardiyovasküler hastalıklar için önerilir ve hipertansiyona uğrarsak.
Kalsiyum, florür ve fosfor sağlar.
Tüketimi safra taşlarının görünümünü engelleyebilir.
Kabızlığa eğilimli olmamız halinde tüketimini çok tavsiye ediyoruz çünkü bize çok miktarda lif veriyor.
Kilo kontrol etmemize yardımcı olabilir.
Karbonhidrat açısından zengindir, bu yüzden sporcuların diyetinde eksik olmamalıdır.
Çavdar tüketimi, en küçük astım hastalığından muzdarip olma olasılığını azaltabilir.
Menopozdan kaynaklanan problemleri hafiflettiği için tüketimi kadınlarda çok endikedir.
Bize iyi miktarda mineral tuzlar ve ayrıca folik asit verir.
Kolayca sindirir ve emer ve büyük bir restoratiftir.
Kolesterol seviyelerinin düzenlenmesinde yardımcı olur ve diyabet hastası insanlar için çok endike bir gıdadır.
Çavdarla hazırlanan kümes hayvanları olgun apselere yardım eder.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Groundhog Günü nedir?

Vatanseverlik nedir?

Griffonia Simplicifolia'nın faydaları ve özellikleri